Leer alles over inclusie!

Kilo’s boeken, dozen wetenschappelijke artikelen,
vele documentaires, stapels krantenartikelen
en meer dan 45 jaar ervaring:

overzichtelijk samengevat in één training…

Start binnen 10 minuten

 

 

Koop Inclusie Basistraining hier
  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Werk op je eigen tempo
  • Certificaat na afronding
  • Gratis toegang tot forum

Wat krijg je:

Je bent hier: Home 9 Wat kan T’ik voor u doen…

Bij T’ik kunt u kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • T’ik Inclusieadvies
    Advies of probleemverhelderende gesprekken met u of uw collega’s, het beantwoorden van specifieke vragen of uitleg buiten het vaste tijdsbestek van een lezing of presentatie. Dit adviestarief wordt ook gehanteerd voor rapportbesprekingen naar aanleiding van de resultaten van het Inclusiegesprek.
  • Een lezing over inclusie en het Inclusiemodel
    Bestaat uit een korte introductie op de nieuwe manier van kijken naar inclusie en uitleg over het inclusiemodel.
    Duur 20 minuten tot een half uur.
  • Presentatie over Inclusie Nieuwe Stijl
    Een presentatie is een uitgebreide lezing met meer informatie en achtergronden rondom het onderwerp Inclusie Nieuwe Stijl en biedt mogelijkheden voor een interactieve uitwisseling met de aanwezigen.
  • Training over Inclusie Nieuwe Stijl                                                De training Inclusie Nieuwe Stijl, is speciaal ontwikkeld voor professionals die zich willen verdiepen in het onderwerp Inclusie en het inclusiemodel. De eerste dag bestaat uit veel theorie en achtergronden rondom het Inclusiemodel. Het vertrekpunt is de eerder genoemde presentatie. De tweede dag is optioneel en is bestemd voor het uitwerken van speciale vragen of casussen binnen uw organisatie. Een training is inclusief lesmateriaal voor groepen tot 15 personen.U kunt kiezen uit een 1 daagse of 2 daagse training. De ééndaagse training bestaat vooral uit theorie en welke methoden binnen het Inclusiemodel vallen. De tweedaagse training wordt aangevuld met veel meer praktijkoefeningen en u kunt uw eigen casus uitwerken.
  • Inclusiegesprek
    Voor meer informatie zie de Inclusiegesprekfolder. De huur van de apparatuur voor het inclusiegesprek is inbegrepen. Vraag naar de voorwaarden.
  • Training over de inhoud van de Participatiewet
    Toegankelijke training met linken naar Wmo en Wsw.
  • Geschiedenis wetgeving van Wsw tot Participatiewet
    Volledige training over het ontstaan van de Wsw tot aan de Participatiewet.
  • Advies schrijven
    Alles over hoe u een advies schrijft. Mogelijk als theorie of met een kant en klaar advies als eindresultaat.

Maak je keuze:

Je vragen beantwoord:

Vind hier een antwoord op al je vragen. Staat je vraag er niet tussen? Stel hem dan via het contactformulier onder aan deze pagina.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Wat is e-questioning?

E-questioning is naast een training ook een online onderzoeksmethode. Het is door T’ik ontwikkeld en ontstaan uit de woorden e-learning, question (bevragen) en questionnaire (vragenlijst). Bij e-questioning wordt ook beeld- en geluidsmateriaal ingezet ter uitleg of ondersteuning van onderzoeksvragen.

Met name bij een complex onderwerp zoals inclusie is het voor een gedegen onderzoek belangrijk om als respondent (wetenschappelijk onderbouwde) informatie te krijgen. Dit helpt bij reflectie en het beantwoorden van vragen, het leidt ook tot eenduidige onderzoeksresultaten.

De mogelijkheid om e-questioning als onderzoeksmethode te gebruiken is optioneel. Je kunt e-questioning ook gebruiken als ‘standalone’ basistraining. Dat betekent dat er geen tussenkomst is van een docent of medestudenten. Je kunt zo op je eigen tijd en tempo de training volgen. Het biedt de veiligheid om zonder last of ruggespraak je mening te formuleren.

Wat is het verschil tussen de Inclusie Basistraining en de Basistraining met persoonlijke begeleiding?

Beide trainingen zijn inhoudelijk hetzelfde, het verschil is dat de Inclusie Basistraining puur gebruikt wordt als training. Het biedt je alle informatie over inclusie en de vragen helpen je om te reflecteren op het onderwerp. Bij het afronden van de Basistraining ontvang een een certificaat. Je dient hiervoor wel alle vragen beantwoord te hebben.

De Basistraining met persoonlijke begeleiding is vooral interessant als je ook wilt onderzoeken waar eventuele knelpunten liggen in jouw omgeving of in je manier van denken over het thema inclusie. Aan de onderzoeksmethode (e-questioning) ligt een wetenschappelijk onderbouwd onderzoeksmodel ten grondslag waardoor het mogelijk wordt om op basis van je antwoorden een adequate analyse te doen.

Elk antwoord dat je geeft wordt gelezen door een begeleider en indien nodig worden er extra vragen aan je gesteld. Ook kun je een eigen casus bespreken, of vragen voorleggen. Je krijgt als het ware een persoonlijke docent. Aan het eind van de training krijg je een certificaat +. Hierop staat een aantekening dat je persoonlijke begeleiding hebt genoten. 

Als je de Basistraining met persoonlijke begeleiding volgt, krijg je na afloop een onderzoeksrapport. Daarin worden de onderzoeksresultaten uitvoerig besproken en krijg je bovendien een advies naar aanleiding van die resultaten. 

Kan ik de Inclusie Basistraining ook met meerdere mensen volgen?

De Basistraining is ontworpen om alleen te doorlopen. Dat is ook noodzakelijk omdat je zo kunt zeggen wat je wilt en niet afgeleid wordt door wat andere mensen, bijvoorbeeld collega’s of leidinggevenden, denken of vinden. Vertrouwelijkheid van je antwoorden vinden wij bij T’ik heel belangrijk!

Dat gezegd hebbende kun je de training natuurlijk met meerdere personen volgen: als groep. Je krijgt dan allemaal een eigen inlogcode en na afloop kunnen de resultaten met elkaar vergeleken worden. Zo kun je onderzoeken hoe het met inclusie gesteld is binnen jouw afdeling, bedrijf of organisatie. Het onderzoeksdeel is overigens optioneel. Neem contact op als je specifieke wensen hebt. Groepstrainingen kunnen alleen gevolgd worden door vooraf gemaakte afspraken. Er zijn daarvoor namelijk speciale instellingen nodig in het systeem. 

Kunnen de resultaten uit een groepsonderzoek ook live besproken worden?

Ja, dat kan. We organiseren daarvoor een inclusiegesprek met alle deelnemers. Voorwaarde hiervoor is dat de specifieke antwoorden van de deelnemers vertrouwelijk blijven. T’ik werkt niet mee aan het plenair bespreken van individuele antwoorden, deze blijven te allen tijde vertrouwelijk. 

Waarom het prijsverschil tussen de Inclusie Basistraining en de Basistraining met persoonlijke begeleiding?

Het lezen van de antwoorden, het analyseren daarvan, het beantwoorden van eventuele vragen en het maken van het onderzoeksrapport is erg arbeidsintensief. Daarom staat er ook een andere prijs tegenover.

Wat als ik een abonnement wil voor mijn organisatie?

Dat is natuurlijk mogelijk. Op deze manier kun je bijvoorbeeld ook nieuwe personeelsleden eenvoudig toegang bieden tot de Inclusie Basistraining. Neem contact op dan bespreken we je wensen.

Kun je me meer vertellen over het forum?

Elke deelnemer heeft automatisch toegang tot het forum. Daar kun je algemene vragen stellen over de inhoud van de Inclusie Basistraining of over de technische aspecten van de online omgeving, bijvoorbeeld waar je je factuur kunt vinden. Het forum is niet bedoeld om persoonlijke vragen te stellen of een casus te bespreken, daarvoor dien je de Basistraining met persoonlijke begeleiding te volgen. Deelname aan het forum is uiteraard vrijwillig. 

Start met de Inclusie Basistraining!

Begin binnen 10 minuten met je eerste les en leer alles over inclusie

Doe mij de Basistraining +

Ik wil alles leren over inclusie en daarbij persoonlijke begeleiding krijgen. Na afloop van mijn training ontvang ik een onderzoeksrapport en op maat gemaakte aanbevelingen!

Stel je vraag hier:

9 + 14 =